DN-Med Plasztikai sebészet

Dr. De Negri Nino főorvos - sebész, plasztikai sebész szakorvos

3

ZsírleszívásMegosztomPlasztikai sebészet

Zsírleszívás


A zsírszívás akkor válhat esedékessé, ha testünk valamely részén, zsírszövet szaporulat keletkezik, mely sem fogyókúrával, sem testmozgás során, célzott gyakorlatok rendszeres végzésével nem megszüntethető illetve korrigálható és ez a pácienst zavarja.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a zsírszívás nem helyettesíti a fogyókúrát, csak a helyi zsírpárnák megszüntetésére, a harmonikus, esztétikus kontúrok megteremtésére nyújt megoldást.
 
Leggyakrabban a belső és külső combbon, a térd környékén, a has alsó részén, a háton és deréktájon, valamint a tokán kell alkalmazni a zsírszívást, mint korrekciós műtétet.
 
A kisebb területeket helyi érzéstelenítésben, a nagyobbakat, vagy több terület zsírszívását, altatásban végezzük.

Legjobb eredmény, a kívánt testfelszín vonalától jól elkülönülő zsírszaporulatok eltávolításánál érhető el.
 
A zsírszívás történhet hagyományos,vákuum technikával, illetve lézeres zsíroldással - lipolízissel.
A két módszert kombinálva, kiváló eredmények érhetők el.
 

Mi vár rám, ha úgy döntök, vállalkozom a zsírszívás műtétre?
 
Zsírleszívás - lipolizisA műtét előtt elengedhetetlen egy személyes találkozó, melynek során miután a páciens ismerteti problémáját és elmondja mit is szeretne, feltérképezésre kerül a zsírpárnák elhelyezkedése, mennyisége, minősége. Ennek ismeretében kerülhet csak kiválasztásra és megbeszélésre az alkalmazandó műtéti technika.
 
Minden ilyen jellegű műtéttel kapcsolatban kihangsúlyozásra kerül, hogy milyen eredményt vár el a páciens, ugyanis ez a műtét nem helyettesíti a fogyókúrát, a pluszkilók csökkenését ne várjuk a műtéttől, csak az esztétikailag zavaró zsírpárnák eltűnését, illetve az alak szép kontúrjának megteremtését.
 
Attól függően, hogy a páciens hány területről kívánja a számára zavaró zsírpárnákat eltávolíttatni, illetve mekkora zsírmennyiség eltávolítására van szükség, kerül megbeszélésre az, hogy helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban javasolt e a műtétet végezni. Ugyanis ha nagy mennyiségű zsírt távolítunk el, vagy ha több terület zsírszívását is végezzük, előnyösebb altatásban végeznünk a beavatkozást.

Amennyiben altatásban történik a műtét, nagyon fontos EKG, laborvizsgálat, mellkasröntgen és altatóorvosi vizsgálat is. Ezt mindenképpen ki kell egészíteni egyéb kezelőorvosi konzultációval is, ha a páciensnek bármilyen jellegű kísérő betegsége van.
 
A műtét legoptimálisabb időpontjának meghatározása és kitűzése után, elkészítjük a fotó és írásos dokumentációkat.
 
A műtét lényege az, hogy egy pici metszésen keresztül, speciális zsírszívó kanült vezetünk a zsírszövetbe, ügyelve a fő erek és idegek épségére, majd vákumos szívást alkalmazva, eltávolítjuk a bőr alatti zavaró zsírszaporulatot.
 
A műtét végeztével a behatolás helyét pár öltéssel lezárjuk és speciális szorító ruházatot helyezünk fel,melyet 6 hétig a páciensnek folyamatosan viselnie kell.
 
Varratszedésre két hét után kerül sor, addig a varratot víz ne érje!
Kb. 1 hétig fájdalom, duzzanat, bevérzések lehetnek jelen, de pihentetéssel, jegeléssel, fájdalomcsillapítók szedésével ezen panaszok nem hátráltatnak mindennapi tevékenységünk közben. Azonban 6 hétig kerűljük a túlterhelést, erőlködést, sportolást, azaz kíméletes életmódot folytassunk.
 
A szép esztétikai eredmény elérésének érdekében, nagyon fontos a terület masszírozása, melyet a páciensnek megmutatunk, azt elsajátítva kb. két héttel a műtét után, napi rendszerességgel, önállóan végeznie javasolt.
 
A műtéti területen az eredmény tartós és esztétikus marad, ha odafigyelünk a testsúly szinten tartására és egészséges életmódot folytatunk.
 


DN-Med Plasztikai sebészet

Általános sebészeti műtétek,
ambuláns és egynapos plasztikai sebészet
.Dr. De Negri Nino főorvos

sebész, plasztikai sebész szakorvos


Bejelentkezés konzultációra: 06 (30) 99-141-99

Hírlevél feliratkozás

 

keresett plasztikai beavatkozások

Mellplasztika
Zsírleszívás
Ránctalanítás
Szájfeltöltés
Szemhéjplasztika
Arcplasztika
Orrplasztika
Fülplasztika
Tokaplasztika

DN-Med Plasztikai sebészet © 2014     Cím: 1052 Bp. Váci u. 11/B.     Tel: +36 (30) 99-141-99

| InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 1

FEL