DN-Med Plasztikai sebészet

Dr. De Negri Nino főorvos - sebész, plasztikai sebész szakorvos

3

VádliplasztikaMegosztomPlasztikai sebészet

Vádliplasztika


A vádliplasztikáról általában
 
Férfiaknál és hölgyeknél egyaránt gyakori problémát jelenthet a vádlik forma és vastagságbeli eltérése.

Testedzéssel a vádli izomzata nagyon jól formálható, de van aki ennek ellenére nem tartja elég izmosnak, illetve megfelelő formájúnak vádliját.

A vádlik formabéli eltéréseit veleszületett rendellenességek, illetve balesetek is okozhatják, de szerencsére ma már nagyon szépen korrigálhatóak a vádlin lévő esztétikai problémák, speciális vádliimplantátumok behelyezésével.
 

Mi vár rám,ha vállalkozom a vádliplasztikára
 
Plasztikai sebészet vádliplasztikaA műtét előtti konzultáción kerül megbeszélésre, hogy a páciens milyen okból kifolyólag szeretne vádliján változtatni.

A fizikális vizsgálat során az esztétikai probléma jellegéből adódóan, kiválasztjuk a műtéti technikát,  illetve a beültetendő implantátum méretét és formáját, ami a legtermészetesebb erdményt fogja nyújtani.

A beültetendő implantátumok kohezív géllel töltött implantátumok, melynek akkor van jelentősége, ha egy nagyobb, extrém erőbehatás hatására az implantátum sérül, ugyanis a benne lévő kohezív gél nem folyik ki a szövetek közé.
 
A műtét altatásban történik, ezért szükséges altatóorvosi vizsgálat, mellkasröntgen, EKG és bizonyos laborvizsgálatok.


Kitűzzük a műtéti időpontot, majd elkészítjük a fotó és írásos dokumentációkat is. Tájékozódunk kísérő betegségekről, rendszeresen szedett gyógyszerekről, hölgyeknél a menstruáció időpontjáról, hiszen ezek elengedhetetlen információk a műtéttel, illetve annak optimális időpontjával kapcsolatban.
 
Az előzőleg közösen kiválasztott implantátumot a térdhajlatban ejtett kis metszésen keresztül helyezzük be a vádli izomzat fölé. Szükség esetén speciális vékony csövecskéket, dréneket hagyunk vissza, melyeket 1-2 nap múlva eltávolítunk.

A lábszárra a műtétet követően szorító kötést helyezünk fel, melyet 6 hétig folyamatosan viselni kell.
A műtét napjának éjszakáját a beteg a klinikán tölt.
 
Varratszedésre két hét után kerül sor, majd ezt követően el kell kezdeni a vádli masszírozását, melyet természetesen a pácienseknek megtanítunk, azt napi rendszerességgel, önállóan kell végezniük annak érdekében, hogy megakadályozzuk az implantátum körüli olyan mértékű tokképződést, mely ismét esztétikailag kifogásolandó eredményt fog nyújtani. Ezt a műtéttől számítva legalább 6 hétig kell végezni.
 
A műtétet követően a vádli területén a lábszár fájdalmas, duzzadt lehet, rajta bevérzések keletkezhetnek, de ez jegeléssel, fájdalomcsillapítókkal, pihentetéssel jól csökkenthető és intenzitása napról napra múlik.
 
A vádli túlerőltetését, intenzív használatát hat hétig kerüljük, a sportolás csak 6 héttel a műtét után kezdhető el, fokozatosan.

A jól megválasztott implantátumok behelyezésével a vádlik a természetesnek tűnő esztétikus formát és vastagságot 10-15 évig  megtartják, utána érdemes a vádliimplantátumokat cseréltetni.


DN-Med Plasztikai sebészet

Általános sebészeti műtétek,
ambuláns és egynapos plasztikai sebészet
.Dr. De Negri Nino főorvos

sebész, plasztikai sebész szakorvos


Bejelentkezés konzultációra: 06 (30) 99-141-99

Hírlevél feliratkozás

 

keresett plasztikai beavatkozások

Mellplasztika
Zsírleszívás
Ránctalanítás
Szájfeltöltés
Szemhéjplasztika
Arcplasztika
Orrplasztika
Fülplasztika
Tokaplasztika

DN-Med Plasztikai sebészet © 2014     Cím: 1052 Bp. Váci u. 11/B.     Tel: +36 (30) 99-141-99

| InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 1

FEL