DN-Med Plasztikai sebészet

Dr. De Negri Nino főorvos - sebész, plasztikai sebész szakorvos

3

SzemhéjplasztikaMegosztomPlasztikai sebészet

Szemhéjplasztika


Szemhéjplasztikáról általában
 
Szemhéjplasztikára való igénnyel, akkor szoktak a páciensek plasztikai sebészhez fordulni, mikor a szem alatti terület és a szemhéj bőre veszít rugalmasságából és megereszkedik. Ez nem csak az idősek problémája, bár az életkor előrehaladtával, a kialakulás esélye nő.

Fiatal, 30 éves kor körüli hölgyeknél is megjelenhet az elváltozás, mert a kialakulásában szerepet játszik a túl sok napozás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az éjszakázás, illetve alkati tényezők is. Ezek ugyanis mind hozzájárulnak a bőr rugalmasságának elvesztéséhez.
 
A műtét során, a felső és alsó szemhéjakon keletkezett lógó bőrfelesleget és zsírcsomókat távolítjuk el, utána a szemkörnyék és az arc, sokkal fiatalabbnak, frissebbnek, feszesebbnek fog tűnni,egy szóval látványos változáson megyünk át, pozitív irányban.

 
Mi vár rám,ha úgy döntök,vállalkozom a szemhéjplasztikára?
 
Plasztikai sebészet szemhéjplasztikaElső lépés a műtét előtt egy személyes konzultáció, ahol felmérjük a szemhéjak bőrének állapotát, ernyedtségét, struktúráját.
 
A műtét helyi érzéstelenítésben történik, de ha a páciens kéri, altatásban is megtörténhet. Ilyen esetben,szükségesek az altatáshoz szükséges vizsgálatok ( mellkasröntgen, labor, EKG és az altatóorvossal való konzultáció is ).

A felső és alsó szemhéjakon keletkezett lógó bőrfelesleg és az esetleges zsírcsomók eltávolítása történik a műtét során.
 
A műtéti terület duzzanata kb. 2-3 hét, a laza szövetek elszíneződése 7-10 napig tarthat.
 
A vékony hegek ez időt követően alig láthatóak és a páciens visszatérhet megszokott életvitelébe.
Nagyon fontos a szemkörnyék kímélése 2-3 hétig. Ha lehet, aludjunk háton, kissé megemelt fejjel. Viseljünk napszemüveget, ne napozzunk illetve szoláriumozzunk,használjunk hegkezelő krémet a szép sebgyógyulás érdekében,ne sminkeljünk és hat hétig kerüljük a nagy megerőltetéssel járó sportolást is.
 
Sajnos az évek múlását nem befolyásolhatjuk, de egészséges életvitelt folytatva,nagyon sokat tehetünk annak érdekében,hogy az eredmény tartós legyen.
 
Mint minden műtétnek,ennek is lehetnek szövődményei,de szerencsére az előfordulási arány minimális napjainkban. Ilyenek pl: a fertőződés, sebgennyedés, bőr érzéketlenné válása, nehezen záródó szemek....stb.


DN-Med Plasztikai sebészet

Általános sebészeti műtétek,
ambuláns és egynapos plasztikai sebészet
.Dr. De Negri Nino főorvos

sebész, plasztikai sebész szakorvos


Bejelentkezés konzultációra: 06 (30) 99-141-99

Hírlevél feliratkozás

 

keresett plasztikai beavatkozások

Mellplasztika
Zsírleszívás
Ránctalanítás
Szájfeltöltés
Szemhéjplasztika
Arcplasztika
Orrplasztika
Fülplasztika
Tokaplasztika

DN-Med Plasztikai sebészet © 2014     Cím: 1052 Bp. Váci u. 11/B.     Tel: +36 (30) 99-141-99

| InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 1

FEL