DN-Med Plasztikai sebészet

Dr. De Negri Nino főorvos - sebész, plasztikai sebész szakorvos

3

FenékplasztikaMegosztomPlasztikai sebészet

Fenékplasztika


A fenéken végzett korrekciós beavatkozások, egyre népszerűbbek manapság hazánkban is. Amennyiben nem vagyunk elégedettek formájával illetve méretével, számos korrekciós beavatkozás közül választhatjuk ki plasztikai sebész segítségével a számunkra legmegfelelőbb, legszebb esztétikai eredményt nyújtó beavatkozást.

A fenék formai és méretbéli problémájára, illetve feszesítésére alkalmazunk un. felszívódó, hyaluronsav tartalmú töltőanyagokat, fel nem szívódó anyagokat, melyek közül ma már a saját zsír átültetését alkalmazzuk leginkább és implantátum beültetést.


Fenék korrekció Macralane-al (hyaluronsavval)
 
Plasztikai sebészet fenékplasztikaEnnek az eljárásnak a lényege, hogy helyi érzéstelenítést követően, injekciós technikával juttatjuk be a Macrolane nevű, hyaluronsav tartalmú feltöltő anyagot a fenékbe. A hyaluronsav jelen van szervezetünkben természetesen is, szöveti rugalmasságot biztosító funkciót tölt be.
 
A beavatkozás nagyjából 1 órát vesz igénybe, utána a páciens otthonába távozhat.
Fájdalom, duzzanat, bevérzések jelentkezhetnek a műtétet követően, de jegeléssel, pihenéssel pár nap alatt megszűnnek ezen panaszok.
 
Fontos megemlíteni, hogy a beadott feltöltőanyag felét, kb. 2 év alatt a szervezet lebontja, ekkor az eljárás megismételhető, ha ez újabb esztétikai problémát eredményez.
 

Fenék korrekció saját zsír átültetéssel
 
Altatásban és helyi érzéstelenítésben egyaránt elvégezhető beavatkozás.
Ha altatást szeretnénk, szükséges altatóorvosi konzultáció, laborvizsgálatok, mellkasröntgen és EKG, valamint ha van egyéb betegségünk, a kezelőorvosi konzultáció is elengedhetetlen. Altatásos műtétek esetében, 1 éjszakát a klinikán kell tölteni.
 
Az arra leginkább alkalmas területről speciális kanül segítségével zsírt nyerünk, melyet injekciós technikával juttatunk a fenék területére.

Az egy alkalommal átültethető zsír mennyisége limitált, ezért ha nagyobb mennyiségű zsír átültetésével érhető csak el a páciens által kívánt méret és forma, akkor a beavatkozást több lépésben végezzük el, kb. 3 hónap kihagyással két beavatkozás között.
 
A zsírszívás és a fenék területén számolnunk kell a műtét után fájdalommal, bevérzések megjelenésével és duzzanattal, mely pár nap alatt elmúlik, de hatékonyan csökkenthető jegelés, pihentetés és szükség esetén fájdalomcsillapítók alkalmazásával.
 
A saját zsír használata azért előnyös, mert  tartós végeredményt nyújtó eljárás, hiszen az átültetett zsírt a szervezet csak részben bontja le, de ezzel a mennyiséggel számolunk a beadáskor.
 

Fenék korrekció szilikon implantátummal
 
A műtét előtti konzultáción, miután a páciens elmondja mit és miért szeretne, kiválasztásra kerül a megfelelő méretű és megfelelő formájú implantátum, valamint a műtéti technika.

A beültetendő implantátumok, kohezív géllel töltött implantátumok, azaz ha valamilyen oknál fogva a fala megsérül, nem fog a tartalma kifolyni a szövetek közé.
 
Ezt a műtétet altatásban végezzük, ezért a műtét előtt elengedhetetlen altatóorvosi konzultáció, mellkasröntgen és EKG vizsgálat, valamint ha bármilyen jellegű kísérő betegsége van a páciensnek, kezelőorvosi konzultáció is szükséges.

Az altatás miatt, minimum egy éjszakát a klinikán kell tölteni.
A műtét legoptimálisabb időpontját kitűzzük és elkészítjük az írásos és fotódokumentációkat.
 
Az implantátumok behelyezése a farredők közötti középvonalban ejtett függőleges metszésen keresztül történik.

A műtét időtartama kb. 2-3 óra, melynek végeztével speciális kötést helyezünk fel.

Varratszedésre kb. két hét elteltével kerül sor.
 
A műtétet követő 4-6 hétig javasolt a kompressziós ruha viselése és a kímélő életmód.


DN-Med Plasztikai sebészet

Általános sebészeti műtétek,
ambuláns és egynapos plasztikai sebészet
.Dr. De Negri Nino főorvos

sebész, plasztikai sebész szakorvos


Bejelentkezés konzultációra: 06 (30) 99-141-99

Hírlevél feliratkozás

 

keresett plasztikai beavatkozások

Mellplasztika
Zsírleszívás
Ránctalanítás
Szájfeltöltés
Szemhéjplasztika
Arcplasztika
Orrplasztika
Fülplasztika
Tokaplasztika

DN-Med Plasztikai sebészet © 2014     Cím: 1052 Bp. Váci u. 11/B.     Tel: +36 (30) 99-141-99

| InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 1

FEL