DN-Med Plasztikai sebészet

Dr. De Negri Nino főorvos - sebész, plasztikai sebész szakorvos

3

ArcplasztikaMegosztomPlasztikai sebészet

Arcplasztika


Arcplasztikáról általában
 
Az arc, az a terület, amelyet először megnéznek rajtunk és amit mi is először nézünk meg másokon.
Ez alapján ítéljük meg első ránézésre az embereket és az arcot megnézve  fogalmazódik meg bennünk, az úgynevezett első benyomás alapján,a másik emberről alkotott véleményünk.
 
Gondoljunk csak bele. Mikor ügyintézés céljából, belépünk egy irodába,ahol több, szabad ügyintéző ül, mi alapján döntjük el, hogy kihez fordulunk problémánkkal? Az alapján, hogy mit sugall az arc: szimpátiát tükröz, vagy pont ellenkezőleg, negatív érzéseket vált ki belőlünk.

Az arc, életkorunk előrehaladtával megereszkedik, de az általunk folytatott életmód is befolyással bír arcbőrünk rugalmasságára. Gondolok itt a rendszeres dohányzásra, stresszes életmódra, alkoholfogyasztásra, hízások és fogyások ismétlődésére, kevés pihenésre. Ezek mind azok a tényezők, amelyeknek köszönhetjük, ha arcbőrünk rugalmatlanná, ráncossá, petyhüdté válik.

Az arc területének korrigálását, többféle úton érhetjük el, az alapján, hogy a páciens mit is szeretne.

Az arcon végezhetőek ráncfeltöltő, ránctalanító beavatkozások, melyek nem műtéttel, hanem injekciós technikával kivitelezhetőek és léteznek a műtéti technikát igénylő arc plasztikai műtétek, melyek kombinálhatóak a nyak bőrének megereszkedését megszüntető nyak plasztikával.
 
Mindkét technikával egy fiatal, kipihent, feszes arcot kapunk és rövid időn belül besöpörhetjük a dicsérő bókok tömkelegét.

 
Mi vár rám,ha úgy döntök,vállalkozom az arcplasztikára?
 
Plasztikai sebészet arcplasztikaMielőtt a műtétre kerülne sor, nagyon fontos egy személyes találkozás, konzultáció, ahol a páciens elmondja mi a problémája és mit szeretne.
 
Ezt a fizikális vizsgálat követi, melynek során, az arc adottságait, statikáját, a megereszkedett struktúrák okozta volumenhiányokat, a bőr rugalmasságát és a ráncok mélységét, elhelyezkedését vizsgáljuk.

A vizsgálat tapasztalatait, összevetjük a páciens kívánságaival, majd ez alapján kiválasztjuk a lehetséges megoldást, ami a legjobb eredményt hozza.
 
Minden esetben törekszünk a természetes arckaraktert meg nem változtató eredményre, melynek során, egy fiatalabb, kipihentebb arcot kapunk.
 
A műtétet általában altatásban végezzük, mielőtt a műtétre sor kerülne, szükséges laborvizsgálat, EKG és mellkasröntgen. A műtéti időpont kitűzése előtt, az altatóorvossal is találkoznia kell a betegnek, illetve ha vannak egyéb betegségei, a kezelőorvos véleményét is kikérjük.
 
Manapság, előnyben részesítjük a kevesebb szövetmozgatással járó technikákat, a hagyományos,régi "nagy" arcplasztikákkal szemben. Ezek rövidebb idő alatt, kevesebb műtét utáni panasszal gyógyuló, hasonlóan jó eredményt adó beavatkozások.
 
A műtét során, a hajas bőrtől, a fület megkerülő metszést ejtünk, majd az érintett terület arcbőrét felszabadítjuk, a mély struktúrákat öltésekkel fölemeljük, a bőrfelesleget eltávolítjuk, majd vékony gumicsíkot visszahagyva zárjuk a sebeket.

Kb.3-4 órát vesz igénybe a műtét, a páciens speciális kötést kap a műtéti területre és a fejre, melyet a gumicsíkok eltávolításakor,(melyre másnap,vagy harmadnap kerül sor),eltávolítunk.
 
Varratszedésre 1 hét múlva kerülhet sor, 2-3 hétig azonban kímélő életmódot folytassunk.


DN-Med Plasztikai sebészet

Általános sebészeti műtétek,
ambuláns és egynapos plasztikai sebészet
.Dr. De Negri Nino főorvos

sebész, plasztikai sebész szakorvos


Bejelentkezés konzultációra: 06 (30) 99-141-99

Hírlevél feliratkozás

 

keresett plasztikai beavatkozások

Mellplasztika
Zsírleszívás
Ránctalanítás
Szájfeltöltés
Szemhéjplasztika
Arcplasztika
Orrplasztika
Fülplasztika
Tokaplasztika

DN-Med Plasztikai sebészet © 2014     Cím: 1052 Bp. Váci u. 11/B.     Tel: +36 (30) 99-141-99

| InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 19

FEL